Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Osaamisen Teemavuoden verkkopalvelua osaamisenvuosi.fi ja on laadittu 15.12.2023. Saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten osaamisenvuosi.fi-verkkopalvelussa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita verkkopalvelun saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio 14.12.2023.

Saavutettavuusauditoinnin tulokset on huomioitu verkkopalvelun kehityksessä ja toimenpiteet muutosten tekemiseksi on aloitettu. Tätä selostetta tullaan päivittämään sitä mukaan kun parannuksia tehdään.

Verkkopalvelu täyttää osittain verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG 2.1) A- ja AA-tason vaatimukset

Alla tarkempi erittely havaittuihin puutteisiin.

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen.

Hallittava

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

  • 2.4.3 Kohdistusjärjestys

Verkkosivusto ei noudata merkityksellistä ja toimivaa navigointijärjestystä Juicer-lisäosalla toteutetun sosiaalisen median syötteen osalta.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Pyrimme jatkuvasti parantamaan osaamisenvuosi.fi-verkkopalvelun saavutettavuutta. Käyttäjät saattavat edelleen kohdata verkkopalvelussa joitakin saavutettavuusongelmia, joita ei ole havaittu arvioinnissa tai jotka ilmenevät myöhemmin uusien sisältöjen ja toimintojen myötä. Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille, ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi. Lain mukainen vastausaika on enintään 14 vuorokautta.

Sähköpostilla
kirjaamo.tem(at)gov.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (avautuu uuteen ikkunaan). Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000