Pedagogit bisneksessä kokoaa organisaatioiden, asiantuntijoiden ja sidosryhmien verkostoa

Työssäoppimisen tematiikalle rakentuvan ekosysteemin tavoitteena on nostaa esiin pedagogiikan merkitystä työpaikalla tapahtuvan oppimisen ratkaisuissa, tarjota pedagogista osaamista organisaatioiden hyödynnettäväksi ja kannustaa osaamisen ja osaamisen kehittämisen toimijoita rakentamaan yhteisiä ratkaisuja – sekä tietysti jakamaan omia oppejaan.

Työpajoja ja verkostoitumista

Vuonna 2023 alkanut verkostotoiminta käynnistettiin kyselytutkimuksella, jolla kartoitettiin organisaatioiden työssäoppimisen parhaita käytäntöjä ja suurimpia haasteita. Vastausten perusteella järjestettiin verkoston ensimmäinen työpaja, jossa suunniteltiin yhteistä ekosysteemiä ja paneuduttiin ratkaisemaan sekä kehittämään yhdessä kyselystä tunnistettuja asioita.

Verkosto järjesti syksyllä 2023 myös ensimmäisen Opi tai unohdu -tapahtumansa, jossa verkostoiduttiin ja jaettiin osaamista. Tapahtumaan osallistui viitisenkymmentä HR-asiantuntijaa ja pedagogia. Tapahtuman saama vastaanotto ja palaute vahvistivat sen, että verkoston toiminnalle on tarvetta ja kysyntää. Samankaltaisia tapahtumia on siis luvassa jatkossakin – postituslistalle liittymällä saat verkoston uusimmat uutiset ja tiedot tulevista tapahtumista suoraan sähköpostiisi.

Kaiken perustana yhteistyö

Kun vuoden 2023 työpajat on saatu päätökseen ja ekosysteemin toimintamallin ensimmäinen versio valmiiksi, kutsutaan mukaan yrityksiä, jotka pääsevät kokeilemaan kehitetyn ekosysteemin arvolupauksen toimivuutta käytännössä.

Jo ekosysteemin suunnittelu- ja valmistelutyössä on ollut mukana paljon asiantuntijoita muun muassa seuraavista organisaatioista: Faros & Com, Helsingin yliopisto, Innoduel, Kuulas & Co ja Vision Factory.

Pedagogiikka osana teemavuotta

Pedagogit bisneksessä -verkoston toiminta ja tavoitteet kytkeytyvät vahvasti varsinkin kahden Euroopan osaamisen teemavuoden kärkiteeman kehittämiseen: eri paikoissa kertyneen osaamisen tunnistamiseen ja jatkuvaan oppimiseen.

Tutustu verkoston toimintaan tarkemmin sen LinkedIn-sivulla.