Jotpan Hakevan toiminnan pilotti tarjoaa kouluttautumiseen liittyvää ryhmäohjausta

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus Jotpan Hakevan toiminnan pilotissa testataan uutta palvelua, jossa kouluttautumiseen liittyvää ryhmäohjausta annetaan pienissä, 3–149 henkilöä työllistävissä yrityksissä ja toimipaikoissa eri puolella Suomea.

Ohjauksella innostusta kouluttautumiseen

Hakevan toiminnan pilotissa selvitetään, lisäävätkö kouluttautumiseen liittyvä ohjaus ja neuvonta kouluttautumista. Pilotin päätavoitteena on motivoida yrityksissä työskenteleviä, erityisesti niitä, joilla on enintään yleissivistävä koulutus, osallistumaan koulutusohjelmiin.

Osana laajempaa tutkimuskokonaisuutta

Hakevan toiminnan pilottikokeilu on osa laajempaa tutkimuskokonaisuutta, jonka rahoittajana toimii Jotpa.Tutkimuskokonaisuuden toteuttavat Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla ja Työn ja talouden tutkimus Labore yhteistyössä Työterveyslaitoksen kanssa.

Miten pilottikokeilu toimii?

Pilottiin liittyvän tutkimusasetelman vuoksi ryhmäohjauksia tarjotaan ainoastaan tietyillä postinumeroalueilla ja tietyillä toimialoilla toimiville yrityksille. Pilotti on yrityksille maksuton ja kevyt palvelu, jolla yritys ja sen henkilöstö saa omiin tarpeisiinsa räätälöityä tietoa paikallisista koulutusmahdollisuuksista. Jokaiseen pilotin tilaisuuteen tulee osallistua yrityksestä vähintään yksi sellainen henkilö, jolla on enintään yleissivistävä koulutus. Ryhmäohjaukset ovat alkaneet vuoden 2023 alkupuolella, ja niitä järjestetään 30.6.2024 asti. Tutkimustuloksia saadaan vuoden 2025 aikana.

Hakevan toiminnan pilotti osana teemavuotta

Hakevan toiminnan pilotti kytkeytyy vahvasti kahteen Euroopan osaamisen teemavuoden kärkiteemaan: jatkuvaan oppimiseen ja elinikäiseen ohjaukseen. Samalla pilotti tarjoaa työntekijöille tukea oman osaamisen tunnistamiseen.

Tutustu Hakevan toiminnan pilottiin Jotpan verkkosivuilla.